Обилни снеговалежи забавиха и отмениха множество полети в Германия и Гърция

...
Обилни снеговалежи забавиха и отмениха множество полети в Германия и Гърция
Коментари Харесай

Снежна буря отмени полети и затвори пътища в Германия и Гърция

Обилни снеговалежи забавиха и анулираха голям брой полети в Германия и Гърция и прекъснаха придвижването по редица немски и гръцки пътища. 

Заради снежни бури в Германия редица полети бяха анулирани или забавени на мюнхенското летище, съобщи ДПА. В някои региони около Алпите снежната завивка стигна половин метър. Говорител на летището в Мюнхен приканил пасажерите да ревизират онлайн кои полети са към момента дейни, защото някои авиолинии имали проблеми, съобщи Българска телеграфна агенция. Движението по някои пътища в Германия също е прекратено, а метеоролозите предизвестяват и за заплаха от лавини. 

Самолет от Лондон за Солун със 182 пасажери на борда бе пренасочен и кацна в западния румънски град Тимишоара тази нощ, съобщи Медиафакс. Според представители на летището в Тимишоара полетът е бил на нискотарифната компания " Райенъеър ". След като 182-ата пасажери слезли на аерогарата, те получили помощ от представители на компанията, която им дала опцията да заминат с рейсове до Гърция. " Над 100 пасажери отпътуваха с рейсове, а 71 души се отхвърлиха и останаха на летището ", написа в известие на летището в Тимишоара, представено от Българска телеграфна агенция. Друг полет от Виена пък е кацнал в Скопие.

Пътната конюнктура в Гърция също е наранена от неприятното време. На места снегът доближава един метър височина. Гръцката полиция излезе с публична информация за регионите с лимитирано придвижване, предаде изданието " Thestival.gr ". Съобщение от основната дирекция на полицията в Централна Македония приканва пътуването по съвсем всички национални и локални пътища като се изключи автомагистралата " Виа Игнатия " да се прави единствено с вериги за сняг. Полицията още поучава пасажерите да потеглят единствено с телефони със заредени акумулатори и да заобикалят пътуването по заснежени пътища като цяло.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР